Lek in waterleiding Sint-Laureysplein is hersteld

Hove - Een scheur in de waterleiding onder het voetpad aan het Sint-Laureysplein was de oorzaak van een grondverzakking op 8 juli van dit jaar. De Antwerpse Water Werken (AWW) gaan benadeelde Alain Geeraerts van schoenmakerij Eral Service vergoeden voor de geleden schade.

Door het lek in de waterleiding kwamen er barsten in de gevel van schoenmakerij Eral Service. Alain en Erika Geeraerts moesten noodgedwongen hun winkel sluiten en brachten de zaak tijdelijk onder in een bureaucontainer. “Na drie maanden wachten, hebben de diensten van AWW eindelijk naar de oorzaak kunnen graven en werd bevestigd wat wij al lang wisten”, zegt Alain. “Hopelijk is onze miserie nu voorbij en zullen we snel vergoed worden.”

20.000 euro

Volgens woordvoerder Walter Van den Bergh van AWW zal er eerst een schadebegroting opgesteld worden. “Dat is werk voor onze expert, zodra die begroting klaar is, gaan we ze voorleggen aan de betrokkene. Als hij daarmee akkoord gaat, is deze kwestie eindelijk van de baan.”

Geeraerts liet inmiddels zelf de gevel van zijn winkel herstellen. “Als ik al de onkosten optel, kom ik al aan meer dan 20.000 euro. Het gaat niet enkel om de herstellingswerken, ook de huur van de container en het omzetverlies moet vergoed worden. Ik reken dus op een correcte schadevergoeding en verwacht dat er daarover weinig discussie zal zijn”, besluit Alain.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio