Restaurant El Sultana sluit enkele weken na opening

Aartselaar - Egyptisch ‘restaurant’ El Sultana aan de Kontichsesteenweg in Aartselaar werd door de politie enkele weken na de opening alweer gesloten. Samen met de milieudienst stelde de politie vast dat het restaurant niet over de nodige wettelijke vergunningen beschikte.

Het is opnieuw stil aan de Kontichsesteenweg 14 in Aartselaar. In juli opende hier het Egyptisch restaurant El Sultana de deuren. De zaakvoerders toverden een kunstgalerie om in een oosters eethuis, inclusief oosterse lusters en exotische schilderijen.

Bij de buren bleek echter al vlug dat een en ander niet ‘koosjer’ was. Nachtlawaai en verkeersoverlast verstoorden de buurt. “De rust is weergekeerd”, zegt een buurvouw die liever niet met haar naam in de krant wil.

Discotheek

“De zaakvoerders waren best aardige mensen, maar ze hadden duidelijk een ander idee over een restaurant dan wij. Eigenlijk was het meer een discotheek. De eerste bezoekers arriveerden na middernacht, waarna tot in de voormiddag werd gefeest dat het een lieve lust was. De zaakvoerder trad zelf op als zanger met elektronisch versterkte muziek. Wij deden hier geen oog meer dicht. Personeel en directie van bedrijven in de buurt konden ’s maandags soms niet op hun eigen parking omdat die nog vol auto’s van klanten hier stond.”

Het verhaal wordt bevestigd door milieuambtenaar Tony Van Rompaey. “Na de klachten zijn we met de politie een kijkje gaan nemen. Eerder was er al een rapport van de brandweer. Het was duidelijk dat het hier niet om een restaurant ging. Er was zelfs geen echte keuken.”

Voorgelogen?

De zaakvoerders noch de eigenaars van het pand waren bereikbaar voor commentaar. Tijdens de controle verklaarden de uitbaters door de verhuurders te zijn voorgelogen over hun exploitatie. Arbeiders verwijderden ondertussen de inboedel van de ruimte.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio