Bist krijgt extreme make-over

Wilrijk - Wilrijk ziet er over twee jaar helemaal anders uit. Zopas werd de bouwvergunning afgeleverd voor de heraanleg voor het plein en de werkzaamheden starten wellicht dit voorjaar. Het centrum van Wilrijk wordt eigentijds en een pak sfeervoller.

De vergunning voor de heraanleg van de Bist werd pas enkele weken geleden gegeven. De vertraging is te wijten aan de afkeuring van het eerste plan door Bos en Groen, dat niet wilde dat alle platanen voor de heraanleg zouden sneuvelen. In het bereikte compromis worden 23 beeldbepalende bomen behouden, de andere worden vervangen door jonge exemplaren.

De architecten van de stad hebben tijd noch moeite gespaard om een plan uit te tekenen voor een harmonieus, eigentijds plein met een aanvaardbaar evenwicht tussen auto’s en mensen. Toch blijft er onvrede bij de handelaars, nu een aantal parkeerplaatsen moet verdwijnen. Er werd veel aandacht besteed aan een vlotte verkeersafwikkeling, die de belasting voor de belendende straten minimaal moet houden.

Langs de kant van de Heistraat komen bushavens voor het openbaar vervoer, met comfortabele haltes onder een moderne luifel. Er komt een wandeldoorgang dwars over het plein van het winkelcentrum naar het districtshuis en er is ook ruimte voor recreatie en optredens. Sfeerverlichting moet het plein ook ’s avonds gezellig houden.

De kosten voor de heraanleg van het plein zijn voor rekening van het district en worden geraamd op 2,5 miljoen euro. De heraanleg zal naar verwachting tweeëneenhalf jaar duren.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio