Tunnel verbindt over twee jaar slachthuis met Spoor Noord

Antwerpen - Begin volgend jaar wordt gestart met de bouw van een tunnel, die de wijk rond het slachthuis met Spoor Noord en de omliggende buurt moet verbinden. Aanvankelijk was het de bedoeling om twee tunnels te bouwen.

De wijk rond het slachthuis wordt fysiek gescheiden van het park door het ringspoor. Daarom gaat Infrabel een tunnel bouwen ter hoogte van de Demerstraat. Die moet ervoor zorgen dat fietsers en voetgangers sneller en veilig in de richting van park Spoor Noord kunnen gaan.

Het is Infrabel dat de tunnel onder het spoor zal aanleggen. Nadien wordt de realisatie eigendom van de stad Antwerpen. De werken aan de tunnel beginnen wellicht begin volgend jaar en moeten klaar zijn in 2010.

Tweede doorgang

Aanvankelijk zou er een tweede doorgang komen die de Slachthuislaan met het Stuivenbergplein moest verbinden. Maar die doorgang is op de lange baan geschoven.

Eerst moet beslist worden hoe de toekomst van het Lobroekdok er zal uitzien en bovendien moest voor de aanleg van de doorgang een gebouw gekocht worden, dat op het traject van de doorgang ligt.

Spoor Noord

Dat bleek niet mogelijk omdat het onder een hoogspanningsmast van de NMBS ligt en daardoor niet geschikt is. Toch sluit het stadsbestuur niet uit dat die tweede toegang er in de toekomst toch zal komen.

Het geld dat voor de tweede doorgang was bestemd, wordt nu gebruikt voor de tunnel en de verdere ontwikkeling van park Spoor Noord. Dat park moet in de loop van volgend jaar volledig klaar zijn.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio