Dodelijk ongeval leidt tot bouw verkeerspark

Brasschaat - Het gemeentebestuur gaat werk maken van een veiligheids- en verkeerspark voor lagere en secundaire scholen. Het idee werd ingegeven door het dodelijke ongeval met de 19-jarige Julie Lenière begin september.

“Als locatie voor het vaste verkeerspark denken we aan de brandweerkazerne op De Mortel. Scholen kunnen er praktijkervaring met de fiets kunnen opdoen. We hebben al mooie voorbeelden gezien in Duitsland. Voor de financiering kunnen we een private partner aantrekken”, zegt burgemeester Dirk de Kort (CD&V).

In het lessenpakket van de lagere school zit verkeersveiligheid verwerkt, maar daarna houdt het op. “We moeten ook aan de mentaliteit van de jonge fietsers werken. Naast het verkeerspark komt een veiligheidscentrum dat wordt gekoppeld aan de brandweer. Kinderen gaan nu op bezoek bij de brandweer, maar dat is show. Een brandslang vasthouden is leuk, maar daar blijft het dan bij. In het nieuwe veiligheidshuis moeten de jongeren ook leren gevaar in te schatten, of in geval van nood de hulpdiensten leren verwittigen. Jongeren moeten op een adequate manier leren omgaan met gevaar.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio