Kalmthout verbroedert artistiek met Rusland

Kalmthout verbroedert artistiek met Rusland

Kalmthout verbroedert artistiek met Rusland

Kalmthout - Nog tot 31 oktober kan je in Art Mix Gallery aan de Mechelsesteenweg schilderijen bewonderen van de Russische schilder Ivan Slavinsky. Deze expositie ontstond uit een uitwisselingsproject tussen Slavinsky en schilder Jef Diels uit Kalmthout.

De twee ontmoetten elkaar op een evenement in Rusland in september 2007. “In Nizhniy Nov­gorod, zo’n 400 kilometer ten oosten van Moskou, vonden The Belgian Days plaats, een handelsbeurs met culturele evenementen voor Belgische ondernemers”, weet Jef Diels nog.

“Ik kreeg er de kans om mijn schilderijen te tonen en zo kwam ik in contact met Ivan Slavinsky. Het klikte en we spraken af om een uitwisselingsproject op het getouw te zetten.”

Expositie

Van 7 tot 31 oktober stelt Ivan Slavinsky tentoon in de Art Mix Gallery in Antwerpen. “En volgende maand mag ík exposeren in Sint-Petersburg”, vertelt een fiere Jef Diels.

“De galerie daar is zo groot dat ik nog twee andere kunstenaars heb uitgenodigd. Ook Walter Brems uit Hamme en Renaat Veris uit Grobbendonk mogen hun werk tonen. We trekken voor vijf dagen naar Rusland om er de officiële opening bij te wonen, net zoals Ivan Slavinsky naar Antwerpen komt om zijn expositie te openen”, aldus Jef Diels.

www.jefdiels.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio