Halfgeknipte vrouwen moeten de straat op

Halfgeknipte vrouwen moeten de straat op

Halfgeknipte vrouwen moeten de straat op

Print
Antwerpen - Bij werkzaamheden in een winkelpand in de Nationalestraat raakte een arbeider dinsdagnamiddag een gasleiding. De bekende kapperszaak De Cliént en enkele winkels werden eventjes ontruimd. “De hele straat stond vol vrouwelijke Zorro’s”, lacht kapper Glenn.

In het pand naast De Cliént wordt momenteel hard gewerkt. “Een goede vriendin opent er binnenkort Merrymakers”, vertelt Glenn Gemeiner, zaakvoerder van De Cliént. “Dat wordt een gloednieuw concept, overgewaaid uit Amerika. Mensen kunnen er hun trouwdag tot in de details laten voorbereiden. Je zal er bijna je trouwring kunnen laten kiezen.”

Ontruiming

Dinsdag werd in het pand aan de vloer gewerkt. “Rond 15.30u raakte een arbeider met een drilboor een gasleiding”, weet brandweerwoordvoerder Johan Van Olmen. De interventie van de spuitgasten bleef erg beperkt. “Wij moesten alleen de hoofdkraan van de gasleiding in het gebouw afsluiten en het pand verluchten. De Nationalestraat (tussen de Sint-Anto­niusstraat en Sleutelstraat, red.) werd een tiental minuten afgesloten.”

Gasgeur

Uit voorzorg werden enkele naburige panden ontruimd. “Dat was het geval voor een café en voor enkele winkels”, vertelt kapper Glenn. “Ook onze klanten moesten even naar buiten, want de gasgeur was tot in de zaak waarneembaar.” “Eigenlijk was het wel een grappig zicht: de hele straat stond vol met brandweerwagens, en daartussen liepen een aantal vrouwelijke Zorro’s. Met hun zwarte capes van De Cliént stonden die halfgeknipte en halfgekleurde vrouwen daar. Maar alles bij elkaar heeft het maar een kwartiertje geduurd. “

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio