Fietsweg van Reet naar Terhagen

Rumst - Het Rumstse gemeentebestuur wil Reet en Terhagen met een fietspad verbinden. Het zit hiervoor momenteel aan tafel met de beleidsvoerders van steenfabrikant Wienerberger over wiens terreinen de weg uitgetekend staat.

Het is al jaren de droom van de politieke beleidsvoerders om de dorpskernen van Reet en Terhagen met elkaar te verbinden. “In een ver verleden was hier een weg maar door baggerwerken is die letterlijk in de steenovens verdwenen” zegt burgemeester Francy Van der Wildt (sp.a).

Positieve gesprekken

“We hebben met de huidige zaakvoerders hierover al positieve gesprekken gehad. Momenteel eindigt het restant van de vroegere weg naar Reet in de Hoogstraat in Terhagen aan de zogenaamde panoramische tafel. Bedoeling is om opnieuw een fiets- of voetweg aan te leggen. Mits een kleine omweg komt die uit in het verlengde van de ’s Herenbaan aan de Kerremansstraat, waar ook de inrit van het motorcrossparcours is gepland. De totale lengte bedraagt achthonderd meter.”

Fysiek in orde

“De fietsers moeten wel fysiek in orde zijn want door niveauverschillen is het dalen en klimmen geblazen. Een bijkomende maatregel is dat fietsers onderweg het pad niet mogen verlaten, omdat ze anders op werfgebied komen. Een omheining aan beide kanten over de volledige lengte doet de kostprijs uiteraard sterk oplopen” zegt de burgemeester. “Gelukkig wil het provinciebestuur hierin voor een groot deel tussenbeide komen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio