Oude watertoren wordt uitkijkpost

Rumst - Het Rumstse gemeentebestuur krijgt de kans om een oude watertoren aan de Rumstsestraat over te nemen van de intercommunale PIDPA. Bedoeling is om zowel de mensen van Natuurpunt als bewoners en toeristen de kans te geven de wijde omgeving te overschouwen.

Het gemeentebestuur wil de buiten gebruik gestelde watertoren van PIDPA huren of aankopen. De unieke ligging van het bouwsel biedt heel wat kansen met betrekking tot ‘educatief toerisme’.

Verrekijker

Door zijn geografische ligging op één van de hoogste punten van de provincie kan je er immers de wijde omgeving overschouwen. “We willen inderdaad een verrekijker op het bovenste deel plaatsen” zegt schepen Chris Ceuppens (sp.a). “Van op de toren heb je een overzicht op de Vlaamse Vallei tot in Brussel waar je bij helder weer zelfs het Atomium kan zien.”

“De watertoren is gelegen op het punt waar de Boomse klei aan de oppervlakte komt. Via een tentoonstelling in het gebouw kan op deze locatie informatie worden gegeven over de geologische lagen, de ontstaansgeschiedenis van de Boomse klei, de oerzee die de grondstof heeft afgezet, de fossielen die hier te vinden zijn en de tijdschaal waarop dit alles zich heeft afgespeeld. Verder biedt de site ook een uniek zicht op de kleiontginning zelf.”

Educatief

Ook voor de mensen van Natuurpunt wordt de voormalige watertoren erg belangrijk. De ontluikende natuur ligt er na de baggerwerken letterlijk aan hun voeten. Bedoeling is om, in samenwerking met PIDPA, hierover een educatief luik uit te werken.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio