Kindercrèche 't Kapoentje

Bornem - De zussen Ellen (30) en Loes (24) Ivens begonnen op 1 oktober aan een nieuw hoofdstuk in hun leven. Ze openden de minicrèche ’t Kapoentje in Mariekerke (Bornem), waar ze voortaan peutertjes tot drie jaar willen opvangen.

“Ik was het beu om elke dag naar het Antwerpse havengebied te rijden, waar ik als reisagente werkte. Met mijn lerarenopleiding kon ik ook terecht in een kinderopvangdienst. Ik wist uit eigen ervaring, want ik heb ook twee kinderen, dat daar nood aan is”, zegt Ellen Ivens.

Voor haar zus Loes was dit de perfecte aanleiding om de lang gekoesterde droom van een eigen kinderkribbe te realiseren. “Ik werkte als opvoedster al in de kinderopvangsector, maar droomde er als kind al van om mijn eigen opvangdienst te hebben. Alleen kon ik dat niet aan, maar met de hulp van mijn zus kon het wel. Nadat we na lang zoeken een geschikte locatie vonden in de Weertstraat, openden we dan eindelijk onze minicrèche ’t Kapoentje, een naam die duidelijk maakt dat we er voor kinderen zijn”, zegt Loes.

Momenteel zorgen Ellen en Loes al voor de tweeling Arne en Michiel en voor Jade. In november komen er al zeker twee kindjes bij, en in januari en maart breidt de kribbe nog uit met enkele peuters. “We kunnen hier in principe tot 21 kinderen opvangen, maar met ons bedjes moeten we ons tot veertien - elk zeven dus - beperken”, zegt Ellen nog.

Meer info: 0476-83.46.98, www.hetkapoentje.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio