Lier pakt naast titel van sportstad

Lier - Met twee weken vertraging heeft de commissievergadering over het beleidsplan van de Lierse coalitie dinsdagavond dan toch plaatsgevonden. De gemeenteraadsleden kregen er toelichting over wat het stadsbestuur de komende maanden van plan is.

Over die plannen informeerde Gazet van Antwerpen u eerder al. Burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) stond even stil bij de introductie van de nieuwe stedelijke website. Die mag uiterlijk in het voorjaar van 2009 verwacht worden. Dan trekt het stadsbestuur ook volop de kaart van het elektronisch loket. Maar niet alle onlinediensten zullen gratis zijn. Betalen kan met een kredietkaart.

Leegstand

Op vraag van Vlaams Belang gaf schepen van Wonen Freddy Callaerts (Lier Leeft) enkele cijfers vrij over leegstand. Blijkt dat er vorig jaar in Lier voor 35 woningen een leegstandsbelasting betaald werd en dat er zeker 120 woningen leeg staan. Callaerts verklapte ook dat Lier naast de titel van Sportstad 2011 pakt. Die titel én de daaraan verbonden subsidies gaan naar Gent. Waarom Lier naast de prijzen pakt, werd de schepen nog niet meegedeeld.

De oppositie beperkte zich de hele avond tot het stellen van een hele batterij vragen. Haar standpunt over het gevoerde beleid en over wat nog komen gaat, houdt ze voor een van de volgende gemeenteraadszittingen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio