Aannemer sloopt oudste sociale woningen

Sint-Amands - De sociale bouwmaatschappij Eigen Woning liet maandag het slopen van de oudste sociale woningen van Sint-Amands beginnen. Daarna kan ze tien nieuwe wooneenheden bouwen.

De woningen in de Heidestraat die rijp zijn voor de sloop, zijn de oudste uit het hele Klein-Brabantse patrimonium van de sociale bouwmaatschappij Eigen Woning. Op aandringen van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen heeft Eigen Woning nog een oude eerder verkochte woning teruggekocht en mee in het project opgenomen.

“Naar aanleiding van een overlijden was daar de opportuniteit tot terugkoop van een woning om die mee in de sloop op te nemen, maar dat heeft het hele project wel vertraging doen oplopen. Uiteindelijk kon de aannemer de voorbije maandag dan toch van start gaan”, zegt directeur Bart Smets.

In de plaats van de zes woningen die worden gesloopt, komen er twee huizen en acht appartementen. De huizen zullen over twee, de appartementen over één slaapkamer beschikken wat betekent dat ze alleszins voor kleine gezinnen zijn waarvoor er voldoende kandidaten op de wachtlijst staan.

De prijs was oorspronkelijk geraamd op ruim 930.000 euro. Het werk is uiteindelijk toegewezen voor ruim 1 miljoen euro. De aannemer heeft vijfhonderd kalenderdagen om het werk uit te voeren.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio