Move XL zet kinderen met overgewicht in beweging

Westerlo - Westerlo wil kinderen met overgewicht via het project Move XL aanzetten tot beweging. Het initiatief richt zich zowel op de kids als op de ouders.

Move XL is een initiatief van de gezondheidsraad, de sportdienst van Westerlo en van LOGO Zuiderkempen (vzw Lokaal Gezondheidsnetwerk Zuiderkempen). Het project richt zich op kinderen van zes tot twaalf jaar die kampen met overgewicht.

De kinderen krijgen van oktober tot juni elke maandag, onder begeleiding van een sportleerkracht, een uur bewegingsactiviteit in sporthal De Beeltjens. De activiteiten zijn aangepast aan de noden van de kinderen. Daarnaast leren ze hoe ze meer kunnen bewegen in het dagelijks leven. Ze leren bijvoorbeeld dat naar school fietsen beter is dan met de auto rijden. De kinderen mogen ook tienmaal gratis gaan zwemmen in het gemeentelijk zwembad.

Move XL betrekt ook de ouders bij het initiatief. In tien sessies krijgen zij tips over voeding, opvoeding en beweging. Die sessies worden geleid door deskundigen, zoals een diëtiste of een psycholoog. Ouders die zich engageren voor deze tien sessies krijgen 30 euro van de 100 euro inschrijvingsgeld terugbetaald. Instappen in het programma blijft nog mogelijk na oktober.
Meer info: 014-53.92.00 of karin.bervoets@westerlo.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio