Beschadigde telefoonkabel ligt in gracht vol water

Ravels - De technische diensten van
Belgacom herstelden dinsdag-namiddag de telefoonpanne in een deel van Ravels. Het defect was in het weekend al vastgesteld. Dat de beschadigde kabel in een gracht vol water lag, vertraagde de reparatie gevoelig volgens de telefoonmaatschappij.

Directeur Roger Lemmens klaagde maandag aan dat het rusthuis Onze-Lieve-Vrouw van de Kempen in Ravels het de hele dag zonder telefoon moest stellen. Zelf lukte het hem niet om een Belgacomdienst te pakken te krijgen. Dinsdagmiddag beschikte het centrum weer over telefoon.

“Wellicht raakte de telefoonkabel beschadigd bij het ruimen van de grachten op Klein Ravels”, zegt Belgacomwoordvoerder Jan Margot. “Dat is in het weekend vastgesteld, waarna men begonnen is met de voorbereidingen voor de herstelling. Het probleem was dat de gracht vol water stond. Die moest dus eerst leeggepompt worden.”

De technici konden dinsdagochtend de eigenlijke herstellingen aanvatten. Daarbij moesten de verbindingen van zo’n vijfhonderd gezinnen in Ravels weer aan elkaar gelast worden. Die kregen in de loop van de namiddag een voor een weer beschikking over hun telefoonlijnen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio