Bloembakken moeten verkeer Mezenstraat afremmen

Beerse - Het gemeentebestuur van Beerse plaatst bloembakken in de ­Mezenstraat in Den Hout (Beerse) om het ­verkeer af te remmen. De buurtbewoners zijn al langer vragende partij voor verkeersingrepen.

Het schepencollege van Beerse heeft beslist om begin december enkele bloembakken te plaatsen in de Mezenstraat, een zijstraat van de Schransdriesstraat. De bloembakken blijven minstens zes maanden staan. Nadien beslist de gemeente of de bakken er als definitieve verkeersremmers blijven.

Verkaveling

“De Mezenstraat was vroeger een doodlopende straat. Maar door de komst van een achterliggende verkaveling in de ­Grafheuvelstraat en Urnenstraat is dat niet meer het geval”, zegt Kurt De Veughele, mobiliteitsambtenaar van Beerse. “De straat zelf maakt nog deel uit van de bebouwde kom. In de wijk erachter mag je voorlopig nog negentig kilometer per uur rijden. Daar voeren we binnenkort een zone met een snelheidsbeperking van vijftig kilometer per uur in.”

Onthaalmoeder

Voor de buurtbewoners van de Mezenstraat komen de maatregelen geen dag te vroeg. Onthaalmoeder Chris Allaerts kaartte de problematiek al regelmatig aan bij de gemeente. “De auto’s mogen in de wijk negentig kilometer per uur rijden”, zegt ze. “Hierdoor rijden de chauffeurs al bij het begin van de Mezenstraat, dat nog binnen de bebouwde kom valt, harder dan toegelaten. We vragen al lang om paaltjes of bloembakken te plaatsen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio