Van De Ven gaat tegen de vlakte

Olen - De curatoren hebben het gebouw van Van De Ven in Olen dinsdag overgedragen aan de eigenaar, Intervest Retail. Dat bedrijf plant op Lammerdries de bouw van Shopping Park Olen. De firma laat zeer binnenkort de gebouwen van Van De Ven slopen.

De curatoren lieten de voorbije weken het wooncentrum Van De Ven leeghalen. Dinsdagmorgen droegen ze het gebouw over aan de eigenaar, Intervest ­Retail. Frans Vandeven huurde de gebouwen van die firma. Ook zonder het faillissement had hij moeten stoppen met een wooncentrum dat zijn naam draagt. Intervest Retail kan nu ongestoord werk maken van een nieuw shoppingcenter.

Publiekstrekker

“De gebouwen die we terugkregen van de curatoren gaan binnenkort tegen de vlakte. ”, vertelt Nick Ceusters van Intervest ­Retail. “Met de bouw- en sloopvergunningen is alles in orde. We lieten in het verleden al 70.000 vierkante meter slopen.”

Nick Ceusters kan nog geen startdatum voor de bouw van het nieuwe shoppingcenter vooropstellen. “We willen eerst 75 procent van het shoppingcenter verhuren, een grote trekker (een bekende firma die moet dienen als lokmiddel voor het grote publiek, red.) inbegrepen. Op dit ogenblik verlopen de onderhandelingen voor die publiekstrekker goed. Voor het einde van de maand moet alles duidelijk zijn.”

Geen details

Ceusters mag geen details geven over kandidaat-huurders omdat Intervest Retail een beursgenoteerd bedrijf is dat strikte regels moet naleven bij het verspreiden van strategische informatie. “Het is aan de raad van bestuur om de knoop door te hakken en de start­datum te bepalen”, zegt ­Ceusters. “Maar anderhalf jaar na de aanvang van de werkzaamheden zal het winkelcentrum operationeel zijn.”

Voor Frans Vandeven was oorspronkelijk ook een rol weggelegd in de horeca van het nieuwe winkelcentrum, maar het faillissement heeft daar een stokje voor gestoken. “We hadden een overeenkomst met Frans Vandeven”, geeft Nick Ceusters toe. “Hij zou via zijn vennootschap Het Genoegen de horeca verzorgen. Maar door het faillissement is daar geen sprake meer van.”

Shopping Park

Voor de Lammerdries in Olen treedt een nieuw tijdperk aan zonder Frans Vandeven. Intervest Retail wil er een nieuw hypermodern winkelcentrum bouwen rond drie thema’s: wonen, tuin en hobby & vrije tijd.
Het project draag de naam Shopping Center Olen. Het wordt een overdekte en autovrije winkelzone van 35.000 vierkante meter.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio