HP schrapt meer dan 300 banen in België

Mechelen - De Amerikaanse computerproducent Hewlett-Packard (HP) gaat de komende twee jaar meer dan 300 banen schrappen in België. De herstructurering komt er zowel bij HP zelf als bij het onlangs verworven ICT-dienstenbedrijf Electronic Data Services (EDS) België in Mechelen.

Bij HP zelf worden 24 jobs geschrapt. Bij het Mechelse filiaal EDS zouden echter meer dan 300 mensen weg moeten. Dat is ongeveer 10 procent van de tewerkstelling van de groep in België.

General Motors

EDS is als computerbedrijf gegroeid uit de informatica-afdeling van het autobedrijf General Motors. Ook in Antwerpen. EDS is opgezet door de nu al legendarische Ross Perot. Om zijn uitstaande schuldenlasten te financieren heeft GM enkele jaren geleden EDS losgehaakt uit het bedrijf. EDS groeide op zichzelf uit tot een grote groep. Tot de crisis de klad zette in de activiteiten en de onderneming te koop stond.

De herstructurering is het gevolg van de overname van EDS door HP in de zomer. Er ontstonden meteen overlappende functies. Het was tevens de bedoeling om de winstgevendheid van EDS te versterken en alleszins dichter bij de cijfers van HP te brengen.

Onduidelijk

Het was al bekend dat HP wereldwijd 24.600 van de 325.000 banen zou schrappen, waarvan 9.330 in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Bij EDS in België werken nu nog 1.800 mensen, bij HP Belux zowat 1.350.

Het is nog niet duidelijk hoe de ingreep in België in de praktijk zal verlopen. HP zegt dat het aandacht zal besteden aan interne migraties en aan het heropleiden van personeel.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio