Acteur Karel Deruwe op lijst van Lijst Dedecker

Acteur Karel Deruwe op lijst van Lijst Dedecker

Acteur Karel Deruwe op lijst van Lijst Dedecker

Print
Bij elke verkiezing wordt er wel door de verschillende politieke partijen een blik BV's opengetrokken om de lijsten te vullen. Ook bij de lijstvorming voor de regionale verkiezingen van 2009 zal het niet anders zijn. Lijst Dedecker heeft alvast de dans geopend en kondigde de komst aan van televisie- en theateracteur Karel Deruwe (52). Hij beoogt een zitje in het Vlaams parlement.

Deruwe koos naar eigen zeggen voor LDD omdat hij wel van de stijl van partijvoorzitter Jean-Marie Dedecker houdt. "Hij zegt de dingen zoals ze zijn", aldus Deruwe. Dat wil nog niet zeggen dat Deruwe per definitie een verkiesbare plaats zal krijgen. Bovendien is het nog niet duidelijk waar de acteur zal opkomen, vermits hij binnenkort uit Antwerpen verhuist.

Indien hij verkozen raakt wil hij in het parlement vooral ijveren voor een beter statuut voor acteurs. De lonen in deze sector zijn volgens Deruwe immers nog steeds te laag en de acteurs worden geconfronteerd met teveel ingewikkelde regeltjes en procedures om subsidies te verwerven. Ook klaagt hij de pesterijen van de RVA en het activeringsbeleid aan.

Karel Deruwe is onder meer bekend bij het Vlaamse televisiepubliek door zijn rollen in Thuis en Familie.

MEEST RECENT