Vandeurzen tegen bekendmaking van pedofielen

Vandeurzen tegen bekendmaking van pedofielen

Vandeurzen tegen bekendmaking van pedofielen

Print
In het eerste semester van 2008 werden 634 zedendelinquenten vrijgelaten. 105 hadden hun straf volledig uitgezeten. Dat zei minister van Justitie Jo Vandeurzen (CD&V) woensdag in de Kamer tijdens het vragenuurtje.

Op 4 september veroordeelde de Tongerse rechtbank een 25-jarige Antwerpenaar tot twee jaar met uitstel voor de verkrachting van zes minderjarige meisjes tussen 13 en 15 jaar oud. De man moest zich laten behandelen, maar volgens Child Focus stelt die behandeling niets voor bij gebrek aan plaats. De vrijlating veroorzaakte nogal wat heisa. Naar aanleiding hiervan werd Vandeurzen ondervraagd door Bert Schoofs (VB), Mia De Schamphelaere (CD&V), Hilde Vautmans (Open Vld) en Renaat Landuyt (sp.a).

Namen bekendmaken

Op het voorstel van Bert Schoofs (VB) om de namen van veroordeelde en vrijgelaten pedofielen bekend te maken ging de minister niet in. Schoofs vond dit des te dringender “omdat de straffen voor pedofielen te laag zijn, ze te vlug vrijkomen en sommigen heel hun straf willen uitzitten om toch maar geen therapie te moeten ondergaan”.

.

Nu in het nieuws