"Mijn kinderen terugzien is mooier dan een bevalling"

Mijn kinderen terugzien is mooier dan een bevalling

"Mijn kinderen terugzien is mooier dan een bevalling"

Print
Marie-Louise Castermans (31) uit Deurne beleefde gisteren de gelukkigste dag van haar leven. Niet alleen kreeg ze ’s ochtends te horen dat haar drie dochters - ontvoerd door hun eigen vader - na een zoektocht van negen maanden eindelijk levend en wel gevonden werden in Portugal, diezelfde avond kon ze haar drie spruiten zelfs nog tegen haar boezem drukken. “Onbeschrijflijk”, huilde ze van geluk.

“Ze zijn heel gezond en niets veranderd. Het zijn nog altijd mijn drie guitige en flinke dochters. Hier heb ik zo lang op moeten wachten, op gehoopt. Ze zeggen altijd dat een bevalling het mooiste is in een mensenleven, maar dat is niet waar. Dit is veel mooier”, getuigt de moeder, die haar geluk niet op kan. “Ik ben letterlijk euforisch.”

Zenuwen

Na het verlossende telefoontje gisterenochtend, zaten Marie-Louise, haar broer en haar schoonzus om 12u al op het vliegtuig naar Lissabon. Daar wachtte de Belgische consul ze op. De wagen reed in zeven haasten naar het Internato Visiense de Santa Teresinha in het stadje Viseu, ongeveer tachtig kilometer ten zuidoosten van Porto. Truke (7), Gerda (10) en Godelieve (14) werden de nacht voordien in het lokale tehuis opgevangen.

“De hele reis duurde uren. Ik was op van de zenuwen. Ik heb altijd gezegd dat ik de eerste wilde zijn om ze weer vast te houden. Mijn wens is uitgekomen. Ze zijn naar me toe gelopen en we hebben minutenlang geknuffeld. Ze waren zo content me te zien. Aan de ontvoering houden ze zeker geen trauma over.”

Vergevingsgezind

Toch blijft Marie-Louise vergevingsgezind. Vader Cornelis zal zijn dochters mogen blijven zien. “Maar hij mag er zeker niet meer alleen mee zijn. Ik kan de kinderen hun vader niet ontzeggen. Zelfs nu niet. Na alles wat er gebeurd is.”

Foto Manuel RIBEIRO

Nu in het nieuws