Honda werkt aan hybride motorfiets

Honda werkt aan hybride motorfiets

Honda werkt aan hybride motorfiets

Print
De grootste fabrikant van motorfietsen ter wereld werkt aan een model dat over zowel een elektromotor als een benzinemotor beschikt. De motorfiets van Honda zou al in 2011 over onze wegen kunnen scheuren.

Er bestaan al volledig elektrische motorfietsen, maar de grote fabrikanten vonden tot voor kort dat een hybride systeem in een motorfiets te moeilijk was. Volgens de Japanse krant Mainichi Times heeft Honda nu echter een manier gevonden om het aandrijfsysteem tegen een betaalbare prijs in een motorfiets in te bouwen.

Dat moet bovendien vrij snel kunnen gebeuren. Honda maakt zich sterk dat het de technologie al in 2011 naar de showrooms kan brengen. Het bedrijf spaart tijd en geld uit door componenten over te nemen uit zijn hybride auto’s.

Van 50 tot 1.000 cc

Het nieuwe aandrijfsysteem zal bruikbaar zijn in het hele gamma, van lichte 50 cc motoren tot de zware 1.000 cc’s. De nieuwe motoren zouden met een volle tank anderhalf keer zoveel kilometers kunnen afleggen als gelijkaardige conventionele moto’s.

Naast hybride motoren werkt de fabrikant ook aan een gamma van scooters die uitsluitend op elektriciteit functioneren. Ze zouden met één oplaadbeurt ongeveer dertig kilometer kunnen afleggen.

JG

Tekst: IPS - Foto: idealgadget.com

Nu in het nieuws