Roelandt weigert op te stappen ondanks druk van BOIC

Roelandt weigert op te stappen ondanks druk van BOIC

Roelandt weigert op te stappen ondanks druk van BOIC

Print
Renno Roelandt weigert te zwichten onder de druk na het uitlekken van bezwarende geluidstapes en wil niet weten van opstappen als ondervoorzitter van het BOIC. Het BOIC besliste echter om de ethische commissie zich over de zaak te laten buigen "gezien de ernst van de beschuldigingen".

Dokter Renno Roelandt werd de laatste dagen in een moeilijk parket gebracht nadat ex-spurter Erik Wijmeersch geluidstapes uitbracht waarin gesprekken met Roelandt te horen zijn over het gebruik van doping.

Desondanks blijft Roelandt beweren dat hij Wijmeersch nooit groeihormoon of enig ander dopingproduct heeft aangeraden en dat de gesprekken uit hun context werden gerukt.

BOIC-voorzitter

Roelandt zegt dat hem niets te verwijten valt en dat opstappen bijgevolg niet aan de orde is, maar de BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers denkt daar anders over.

Volgens hem is de positie van Roelandt onhoudbaar geworden en hij vraagt de ethische commissie om een advies te geven over de kwestie. Aan de hand daarvan zal de raad van bestuur van het BOIC beslissen over de toekomst van Roelandt.

Meer sportnieuws