Scheppersinstituut zet sportzaal open voor Mechelaars

Scheppersinstituut zet sportzaal open voor Mechelaars

Scheppersinstituut zet sportzaal open voor Mechelaars

Print
Mechelen - In het Scheppersinstituut in Mechelen opent vrijdag de allereerste FitClass van de Mechelse regio. Na de schooluren kan iedereen sporten in het fitnesscentrum. Het GTI van Duffel volgt in januari 2009.

“Wij waren al een tijdje op zoek naar een oplossing om onze sportaccommodatie uit te breiden. De fitnesstoestellen die wij jaren geleden tweedehands hadden aangekocht, waren compleet versleten”, zegt directeur Marc Vercauteren van het Scheppersinstituut.

Investeringen

Na een mailing kwam hij in contact met de vzw FitClass. Die baat in achttien Vlaamse scholen reeds een fitheidsklas uit. “De school stelt een ruimte ter beschikking en wij investeren 156.500 euro in de plaatsing van 24 toestellen voor cardio- en krachttraining”, zegt oprichter Yves Van Craenenbroeck van FitClass.

In Scheppers werden enkele verouderde klaslokalen omgevormd tot fitnessruimte. “Samen met de installatie van moderne kleedkamers en douches kostte ons dat zo’n 25.000 euro. Maar die hadden wij sowieso nodig”, aldus directeur Vercauteren.

Goede voorbeeld

Na de lesuren, van 17 tot 22u, kunnen mensen uit de buurt terecht in de FitClass. “Zij moeten het goede voorbeeld geven aan de jeugd. We zijn zeker geen klassiek, commercieel fitnesscentrum. We willen vooral mensen in beweging brengen. Daartoe bieden wij wekelijks twee sessies van een uur aan: Altijd op afspraak, in groep en met begeleiding van een kinesist of sportwetenschapper”, legt Van Craenenbroeck uit.

Een abonnement kost 400 euro per jaar. “In ruil krijg je honderd lessen met fitheidstesten. Wie een tijdje ziek is of met vakantie gaat, heeft geen probleem. Wij verlengen het abonnement gewoon”, zegt Yves Van Craenenbroeck nog.

www.fitclass.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio