Dorpsraad wisselt van voorzitter

Print
Lier - Lucien Herijgers is de nieuwe voorzitter van de Dorpsraad Koningshooikt. Hij volgt Joris Van Hoof op, die de fakkel na 25 jaar doorgeeft en kan terugblikken op een rijke en gevarieerde werking.

"Toen bij de fusies van 1977 Koningshooikt deelgemeente van Lier werd, vormden we de toenmalige cultuurraad om tot een dorpsraad. Naast de organisatie van de jaarmarkt zorgden we onder meer voor tentoonstellingen, de viering van 175 jaar Koningshooikt in 1996 en de uitgave in twee boekdelen over Hooikt van 1900 tot 2000", zegt Joris Van Hoof, ondertussen erevoorzitter van de Dorpsraad Koningshooikt.
Joris Van Hoof had al enige tijd aangekondigd de voorzittershamer te willen doorgegeven.

Lucien Herijgers volgt hem nu op en kondigt meteen enkele nieuwe initiatieven aan. "Zo organiseren we in november 'Koningshooikt, Dorp van de Smaak, in de schaduw van 'Lier, Stad van de Smaak'. Het programma hiervan maken we binnenkort bekend. Nadien wil Dorpsraad Koningshooikt, tijdens de kerstmarkt op het plein achter de kerk op 13 december voor meer sfeer zorgen door onder andere naast de eigen fanfares ook een jachthoorngroep te laten optreden." Meer info: 0479-53.23.03, of dorpsraad.koningshooikt@telenet.be

CVR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio