Zenit vindt aantijgingen over omkoping belediging - Video

Zenit vindt aantijgingen over omkoping belediging - Video

Zenit vindt aantijgingen over omkoping belediging - Video

Print
Volgens een Russische maffiabaas heeft voetbalclub Zenit Sint-Petersburg zijn zege in de UEFA Cup van 2008 "gekocht". Dat meldt de Spaanse krant ABC.

Het verrassende Zenit Sint-Petersburg klopte in de finale de Glasgow Rangers met 2-0, na eerst het grote Bayern München met klinkende 4-0 cijfers uitgeschakeld te hebben in de terugmatch van hun halve finale.

Afgeluisterd

Maffiabaas Gennadios Petrov, die in juni in Spanje werd opgepakt, sprak met een medewerker over een verkochte halve finale tegen Bayern. Daarvoor zou een bedrag tussen 20 en 40 miljoen euro betaald zijn. Het gesprek werd afgeluisterd door de Spaanse politie, die een onderzoek startte.

Het is echter niet duidelijk of het bij een gesprek bleef, ofdat de maffia Bayern München en/of de Glasgow Rangers ook écht benaderd heeft. De UEFA heeft alleszins eveneens een onderzoek ingesteld.

Zenit ontkent

Zenit St. Petersburg heeft de aantijgingen vandaag formeel ontkend. "De beschuldigingen zijn een belediging aan het adres van alle betrokken partijen", stelt Zenit. "De overwinningen op Bayern München zijn behaald door het goede spel van Zenit, zonder dat daar oneerlijke handelingen aan vooraf zijn gegaan."

Bekijk beelden van de match Zenit Sint-Petersburg - Bayern München via YouTube:

MEER VOETBALNIEUWS