Deurganckdok mogelijk bouwdok voor Oosterweel

Deurganckdok mogelijk bouwdok voor Oosterweel

Deurganckdok mogelijk bouwdok voor Oosterweel

Print
Het bouwdok waarin normaal tunnelelementen voor de Oosterweelverbinding zouden worden gebouwd, zal niet worden gegraven in Zeebrugge. Mogelijk komt de trechter vóór de tweede sluis in het Deurganckdok daarvoor in aanmerking.

“In Zeebrugge weten ze geen blijf met het slib dat voor de bouw van het bouwdok zou worden opgegraven”, zei Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) dinsdag tijdens het bezoek in Japan.


Betonnen elementen

Zo’n bouwdok moest er komen om de betonnen elementen van de tunnel in de Oosterweelverbinding te gieten. Daarna zouden ze naar de bouwsite worden gesleept en afgezonken. Dat procédé werd gevolgd voor de Kennedytunnel en voor de Liefkenshoektunnel.

“Even werd gedacht daarvoor de bouwput van de nog aan te leggen AX-snelweg tussen de Zeebrugse haven en de E34 en E40 te gebruiken. Maar ook dat kan niet. Daarom zoeken we plaats in Antwerpen. Een mogelijkheid is de trechter in de aanloop naar de nog te bouwen tweede sluis voor het Deurganckdok. “Tenminste, als dat geen vertraging oplevert voor de bouw van de sluis zelf”, aldus Kris Peeters. “Als het wel kan, is het mooi meegenomen, want dan is voor de bouw van de tweede sluis een deel van het werk al gedaan.”

Een eventuele operatie op de plek waar het Saeftinghedok is gepland, is uit den boze. “Dat ligt te gevoelig”, aldus de minister- president.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring