Tiener pleegt zelfmoord nadat anderen hem aanmoedigden

Tiener pleegt zelfmoord nadat anderen hem aanmoedigden

Tiener pleegt zelfmoord nadat anderen hem aanmoedigden

Print
Een 17-jarige Britse jongen pleegde zelfmoord door van de bovenste verdieping van een overdekte parking in de stad Derby te springen, nadat omstanders hem daartoe hadden aangemoedigd.

Shaun Dykes kampte al langer met een depressie en leed onder een net afgesprongen relatie. Hij stond op punt om te springen, maar twijfelde duidelijk nog over zijn actie.

De politie en onderhandelaars kwamen toegesneld en probeerden de jongeman tot rede te brengen. De onderhandelaars hadden er nog hoop in om hem tot andere gedachten te brengen, tot omstanders zich rond het politiekordon verzamelden en Dykes begonnen aan te moedigen om effectief te springen. "Hoe hoog kun je terugbotsen?", zou iemand zelfs hebben geroepen.

Verontrustend

Daarop sprong de tiener de diepte in. Na zijn sprong kropen er zelfs enkelen onder het politiekordon door om foto's te nemen van het lichaam van de overleden Dykes.

De plaatselijke politiewoordvoerder sprak van een schokkende en verontrustende gebeurtenis die "een pijnlijke weerspiegeling is van onze hedendaagse maatschappij".

"Mensen zouden onze acties om anderen te redden moeten steunen en niet tegenwerken."

MEEST RECENT