Sarah Palin: "Dino’s en mensen leefden samen"

Sarah Palin: Dino’s en mensen leefden samen

Sarah Palin: "Dino’s en mensen leefden samen"

Print
“Dinosaurussen en mensen hebben tegelijkertijd op aarde geleefd, zowat 6.000 jaar geleden.” Dit is de stellige overtuiging van Sarah Palin, de kandidaat vicepresident van John McCain. Morgen moet Palin in debat treden met Joe Biden, de running mate van Barack Obama.

Sarah Palin stapelt de blunders op elkaar, tot afgrijzen van conservatieve commentatoren en partijbonzen, die vrezen dat Palin een blok aan het been van de Republikein John McCain is. Sarah Palin deed haar dino-uitspraken in 1997 tegenover Philip Munger een voormalig muziekleraar aan een middelbare school in Wasilla waar Sarah Palin haar politieke carrière als burgemeester begon.

Het is trouwens niet de eerste keer dat ze haar geloof in het creationisme belijdt. De creationisten ijveren ervoor dat hun ‘leer’ naast de evolutieleer van Darwin in de lessen biologie wordt onderwezen. Diezelfde eis stelde Palin in 2006, tijdens haar campagne voor de gouverneursverkiezingen in Alaska.

Rusland

John McCain wil absoluut vermijden dat Palin nog eens in de fout gaat. Zo verklaarde ze in een interview op CBS dat ze als gouverneur van Alaska, dat grenst aan Rusland, heel wat ervaring in internationale betrekkingen had opgedaan. “Als (de Russische premier) Poetin zijn lelijke kop opsteekt en het Amerikaanse luchtruim binnendringt, waar gaat hij dan naartoe, denk je? Alaska natuurlijk, dat ligt net over de grens.” Die laatste zin is nu al een klassieker geworden in avondlijke comedyshows die de draak steken met de Amerikaanse politiek.

.

Nu in het nieuws