Fietskoffer leert leerlingen tweewieler kennen

Fietskoffer leert leerlingen tweewieler kennen

Fietskoffer leert leerlingen tweewieler kennen

Sint-Niklaas - Het provinciebestuur gaat alle politiezones van Oost-Vlaanderen een fietskoffer bezorgen. Bedoeling is dat leerlingen op een creatieve manier hun fiets leren kennen. De eerste fietskoffer werd dinsdag in Sint-Niklaas voorgesteld.

“Jongeren krijgen op school al heel wat informatie over het gewenste rijgedrag in het verkeer en de gevaren op de fiets”, schetst gedeputeerde Peter Hertog (sp.a). “Maar hoe hun fiets nu precies in elkaar zit en hoe ze een fiets kunnen herstellen, daar leren ze eigenlijk niks van op school. Met de fietskoffer krijgen ze een antwoord op al die vragen.”

Met de fietskoffer kunnen leerlingen van tien tot veertien jaar op een creatieve en speelse manier aan de slag. De koffer bevat dertig technologische opdrachten rond het thema ‘de fiets’. De provincie verdeelt de fietskoffers in 28 van de 29 politiezones in Oost-Vlaanderen. Alleen in Brakel hoeven ze geen fietskoffer.

De politie stelt de fietskoffer op aanvraag ter beschikking aan de scholen. “Dit is verkeerseducatie die dieper gaat dan enkel de focus op fouten in het rijgedrag. Door jongeren techniek en praktische inzichten aan te leren, zullen ze beter hun materiaal beheersen en er ook meer respect voor opbrengen”, aldus Hertog.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio