Motoren doen België beven

Hamme - Na de spectaculaire massastart van vorig jaar presenteert Zogrally op 5 oktober ‘België Beeft’. Het wordt een spektakeldag voor bikers en rockers ten voordele van het onderzoek naar de behandeling van rugletsels. Motorrijder en schrijver Herman Brusselmans en frontman Nicolas Vanderveken van Janez Detd vertrekken in de voorlinie.
Dit jaar is er geen massastart. “We verwachten te veel deelnemers om samen te vertrekken”, vertelt organisator Hans Bertin. “Het jaarlijkse motorenevenement krijgt nu de naam ‘België Beeft’. Dat is een verwijzing naar het hoge spektakelgehalte van deze veertiende editie. Zowel op de startsite rond de parochiezaal Neerlandt in Zogge als tijdens de tussenstop halverwege het 120 kilometer lange parcours valt er vanalles te beleven. We zorgen er voor muziek, demonstraties en tests. Bikers en rockers bleken al vaker een ideale combinatie. ‘Bones’ van Janez Detd zorgt voor de presentatie.”

Herman Brusselmans is peter van de Zogrally. “Als kind uit de streek en fervent motorrijder wil ik ook dit jaar het evenement voor geen geld missen. Ik kom er zelfs naar mijn normen onwezenlijk vroeg voor uit mijn bed.”

“De Zogrally is niet het grootste, maar wel het spectaculairste motorevenement in Vlaanderen”, vindt Bertin. “In 2006 reden 915 Suzukirijders zich naar een vermelding in het Guinness book of Records met ‘The Longest Suzuki Parade’. Vorig jaar namen tweeduizend motoren een massastart ten voordele van Kom op Tegen Kanker. Dit jaar steunen wij Wings for Life, een wereldwijde sponsor voor wetenschappelijk onderzoek naar ruggenmerg- en zenuwletsels.”
Bertin meldt dat de eerste actieve steun al binnen is. “Janez Detd schenkt de opbrengst van de nieuwste single ‘For better for worse’ aan dit goede doel.”

Wim ONSELAERE

Zogrally, zondag 5 oktober, start tussen 8.30u en 12u aan Parochiezaal Neerlandt, Neerlandtwijk Zogge. Deelnamekosten 7 euro (duo 5 euro). Eindpunt Bike Parts, Grootzand 19 in Grembergen. 0476-67.26.11 of pr@zogrally.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio