Warande opent na Valentijn

Warande opent na Valentijn

Warande opent na Valentijn

Beveren-Waas - Het project van de winkelwandelstraat Warande in het centrum van Beveren schiet goed op. Sommige handelszaken zijn al met de winkelinrichting gestart. De opening voor het publiek is vastgelegd op 20 februari 2009.

Met de vastlegging van de officiële openingsdatum is het duidelijk dat de vooropgestelde deadline van het voorjaar 2009 voor de realisatie van de Warande ruimschoots gehaald wordt. “De winkeliers kregen zelfs het verbod om hun zaak vroeger te openen”, maakt schepen van Lokale Economie Heidi Beck (Open Vld) duidelijk dat sommige handelaars zelfs voor zitten op schema.

“De officiële opening is gepland op donderdag 19 februari. Het publiek is welkom vanaf vrijdag 20 februari. Het reisbureau Neckermann stelde wel de vraag om te mogen afwijken van die verplichte openingsdatum. De motivering voor dat verzoek is dat de zaak op de hoek met de Vrasenestraat ligt. Toestemming is er nog niet gegeven.”

Beverse normen

Volgens Beck zijn er op dit moment al verschillende zaken bezig met de inrichting van hun nieuwe winkel in de Warande. “Dat is althans het geval op het gelijkvloers”, merkt de schepen op.

“Het is nog niet duidelijk wie zich in de kelder zal vestigen. Meerdere namen passeerden al de revue. Momenteel circuleert de naam van Spar, maar daar kreeg het gemeentebestuur nog geen bevestiging van. Wat wel duidelijk is, is dat de ondergrondse commerciële ruimte in twee units is opgesplitst. De oorspronkelijke ruimte was bijna zo groot als die van het ondergrondse warenhuis aan de Groenplaats in Antwerpen. Door de opsplitsing is de ruimte voor het warenhuis teruggebracht naar Beverse normen. Dat is een betere optie. Het is te hopen dat de Warande de trekpleister wordt waarop onze gemeente rekent.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio