Personeel Pioneer werkt gelaten voort

Beveren-Waas - De werknemers van Pioneer kregen te horen dat 38 van de 210 jobs in Melsele worden geschrapt. Het gaat alleen om bedienden. Waar die ontslagen precies vallen, is nog niet zeker.

Vast staat dat de afdeling huiselektronica niet aan de herstructurering ontsnapt. Daar worden onder meer plasmatelevisies gemaakt. Er wordt de komende dagen gewoon voort gewerkt in Melsele. De vakbonden overleggen vandaag over de te volgen strategie. Morgen staat een eerste overleg met de directie op de agenda.

“We willen geen oorlog voeren. Als vakbonden bij Pioneer hebben we geen ervaring met dit soort situaties. Daarom bespreken we de situatie eerst met elkaar. Vast staat wel dat we gaan proberen zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden. We hebben steeds een goede relatie gehad met de vakbonden. Ik hoop dat dit zo kan blijven”, vertelt vakbondsman Jos Braem.”

Afdankingen

Dat er ontslagen zouden vallen, verrast niemand. Wel dat het er zo veel zijn. “We hadden hooguit op een twintigtal gerekend. Nu zijn het er 38. Dat is dubbel zo veel.” Zoals de wet het voorschrijft, gaf de directie de economische gegevens aan de vakbonden. Die zamelen nu de vragen in die bij het personeel leven. “Daar zitten er wel een aantal scherpe bij. Welke kan ik nu nog niet zeggen. We houden u op de hoogte”.

Braem werkt zelf al 28 jaar bij Pioneer. Hij vreest niet voor zijn job. “Dat komt niet omdat ik beschermd ben als vakbondsman, maar omdat ik werk in de afdeling auto-elektronica. Die blijft gespaard van ontslagen want daar wordt nog winst gemaakt.”
Andere medewerkers zijn minder zeker van hun job, maar omdat nog niet duidelijk is waar de ontslagen vallen, wilde niemand reageren.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio