Supporters KSV Temse krijgen nieuwe zitjes

Voetbalclub KSV Temse krijgt een nieuwe tribune aan het voetbalveld in de Schoolstraat. De oude tribune wordt nog deze maand afgebroken. Maandagavond zette de gemeenteraad het licht daarvoor op groen.

Met de goedkeuring van de bouw van een nieuwe tribune, wijzigt de gemeenteraad haar plannen van april 2007. Toen werd beslist om een extra verdieping te bouwen boven op het acht jaar oude sanitaire complex langs het A-veld van openluchtsportcentrum Fernand Schuerman. Daar werkt vierdeklasser KSV Temse zijn thuiswedstrijden af. De ambitieuze Temsese voetbalclub zocht vooral de mogelijkheid om voor de wedstrijd maaltijden te kunnen aanbieden.

Oud schandaal

Nu wordt het dus over een andere boeg gegooid. “De huidige hoofdtribune werd al in 1927 gebouwd”, zegt schepen van Openbare Werken Freddy Verbeke (CD&V). “Het zou niet logisch zijn om aan de ene kant van het veld een volledig nieuwe tribune te bouwen, terwijl aan de overzijde een bijna honderd jaar oud schandaal staat. Het lijkt ons daarom beter om de oude hoofdtribune aan de kant van de Schoolstraat te slopen en daar een nieuwe tribune met verbruiksruimte te bouwen. Op die manier kunnen de nieuwe verbruiksruimte en de bestaande cafetaria ook een geheel worden.”

De sloopvergunning voor de afbraak van de oude tribune wordt eerstdaags verwacht. In principe wordt de tribune tussen 18 oktober en 15 november afgebroken. In die periode speelt KSV Temse geen enkele thuiswedstrijd. De supporters van KSV zullen het de rest van het seizoen met een voorlopige tribune moeten doen. Die komt naast de te slopen tribune.

De kostprijs van de oorspronkelijk geplande werkzaamheden werd geraamd op 297.000 euro, maar door de aanpassing van de plannen zal dat bedrag niet volstaan.

MEER OVER

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio