Twee maanden hinder op Mechelsesteenweg

Mortsel - Vandaag, woensdag, starten er werkzaamheden op de Mechelsesteenweg, tussen de Molenstraat en het Gemeenteplein. Tijdens deze werken zal het verkeer uit beide richtingen naar één kant van de straat geleid worden.

Het Vlaams gewest, De Lijn en de stad Mortsel hebben na een grondige evaluatie een oplossing bereikt om de onveilige verkeerssituatie op de Mechelsesteenweg aan te pakken. Het grote probleem is er de oversteekbaarheid van de rijbaan voor fietsers en voetgangers. Deze moeten nu in één beweging de vrije-busbaan en een rijvak voor auto’s oversteken. Dat leidde in 2007 nog tot een dodelijk ongeval.

De rijweg op de Mechelsesteenweg, richting Antwerpen - tussen de Molenstraat en het Gemeenteplein - wordt anders ingericht.
> De busbaan komt naast de middenberm
> Op de vier oversteekplaatsen voor voetgangers (P.Leopoldlei, Pieter Reypenslei, over de parking van Oude God Sport en aan het Gemeenteplein) komt er tussen de busbaan en het rijvak voor auto’s een middeneiland.
> Vanaf de Prins Leopoldlei tot het Gemeenteplein worden parkeerstrook en fietspad omgewisseld.
> Vanaf 50 meter voor de Pieter Reypenslei tot aan het Gemeenteplein komt een officiële snelheidsbeperking tot 30 km/uur.

De tweede fase bestaat uit het aanbrengen van nieuwe markeringen tussen de Molenstraat en de Floralaan. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer in beide richtingen naar één kant van de straat (rijrichting Mechelen) geleid.
Tijdens de eerste fase zijn de Pieter Reypenslei en de Prins Leopoldlei alleen voor plaatselijk verkeer bereikbaar via Statielei en Floralaan. De werkzaamheden zouden moeten afgerond zijn voor de kerstvakantie.

Meer info: www.mortsel.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio