Kroonplein onder het vergrootglas

Kroonplein onder het vergrootglas

Kroonplein onder het vergrootglas

Merksem - Het is een uitdaging om het Kroonplein onder de loep te nemen. misschien ligt er wel een pareltje verscholen achter de grote bomenhaag en de kasseistrook. Is het Kroonplein de kroon op het werk van het district Merksem of faalt het in alle opzichten?

Het Kroonplein is gelegen in één van de mooiste buurten van Merksem, maar er worden nauwelijks activiteiten georganiseerd. Het plein zou na een grondige opknapbeurt een groene oase van rust kunnen worden, maar de plannen voor de renovatie worden steeds weer uitgesteld.

Nu de heraanleg van de Laaglandlaan gestart is, hopen de bewoners dat ook het wegdek van het plein een grondige opknapbeurt krijgt. Want daar wringt vooral het schoentje. Het wegdek is zo beschadigd dat je al bijna verplicht bent met een terreinwagen te rijden om ongeschonden en niet al te misselijk van de Du Chastellei tot de Catershoflaan te geraken.

De heraanleg wordt bijna op 1 miljoen euro geschat en dat stijgt ver boven het budget van het district. Omdat de raad met de handen in het haar zit, wordt er nu aan de omwonenden van het plein gevraagd om via een enquête te oordelen over de heraanleg.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio