Stadskanker in Gravinstraat verdwijnt

Stadskanker in Gravinstraat verdwijnt

Stadskanker in Gravinstraat verdwijnt

Borgerhout - De drie krotten die al jaren de Gravinstraat in Oud-Borgerhout ontsieren, worden binnenkort gesloopt. Deze stadskanker maakt plaats voor een nieuwbouw met zeven
studio's en appartementen.

De drie woningen staan al jarenlang leeg en werden door de stad op de lijst van verkrotte panden gezet. Het zijn momenteel vooral duiven die gebruik maken van de panden en in het verleden werden er ook wel eens daklozen of drugsverslaafden aangetroffen.
Het stadsbestuur liet daarop alle ramen en deuren dichttimmeren in afwachting van een nieuwe bestemming voor de locatie.

De krotten worden wellicht nog dit jaar gesloopt. Als alles meezit, kan begin volgend jaar worden gestart met de bouw van de appartementen en studio's. Voor het zover is, moet er eerst nog een definitieve bouwvergunning worden verleend aan de aannemer.

Pleintje

Het Borgerhoutse districtsbestuur had de Gravinstraat graag betrokken bij de toekomstplannen voor de ruimere omgeving, maar zal de plannen enigszins moeten aanpassen.
Wel zal het district op termijn het pleintje aan de Gravinstraat, pal naast de krotten, opfrissen. Er zouden, op vraag van de bewoners, speeltuigen en zitbanken komen en wat meer groen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio