Heraanleg Wilde Zee voor eind 2009

Heraanleg Wilde Zee voor eind 2009

Heraanleg Wilde Zee voor eind 2009

Antwerpen - De Antwerpse wijk Wilde Zee, samen goed voor vijf autovrije straten, wordt volgend jaar volledig heraangelegd. Eerst wordt de riolering vervangen, daarna worden de straten opnieuw bekleed met tegels. Het autovrije karakter van de buurt blijft behouden en de heraanleg zal in fasen gebeuren.

“Sinds de vijf straten (Groendalstraat, Wiegstraat, Schrijnwerkersstraat, Korte Gasthuisstraat en Lombardenvest, red.) in de jaren zeventig werden omgevormd tot een winkelwandelcentrum heeft er geen grondige heraanleg meer plaatsgevonden. Omdat de riolering moet vervangen worden, hebben we besloten om ook de straten zelf aan te pakken”, zegt de Antwerpse districtsschepen voor Openbare Werken, Chris Anseeuw (sp.a).

Beeldkwaliteitsplan

De heraanleg gebeurt volgens het beeldkwaliteitsplan voor de Antwerpse binnenstad. “En daarmee heeft de Wilde Zee de primeur. In het plan wordt bepaald welke materialen er mogen gebruikt worden. Het vormt een garantie dat er rekening wordt gehouden met het historisch karakter van de binnenstad.

Het pleintje, dat alle vijf de straten met elkaar verbindt, blijft behouden. De bomen blijven staan en er komen nieuwe zitbanken en speeltuigen voor de kinderen. De heraanleg zal pas na het bouwverlof in 2009 starten.

“Zo hebben de winkeliers voldoende de tijd om zich voor te bereiden op de werkzaamheden. Er komt ook nog overleg met UNIZO om de overlast tot een minimum te beperken”, zegt Chris Anseeuw.

Onduidelijkheid over duur

Het is nog niet duidelijk hoelang de heraanleg gaat duren, maar het vervangen van rioleringen is een klus die niet in enkele weken geklaard is. “We gaan in ieder geval niet de hele buurt opengooien, maar straat per straat werken, zodat de winkels bereikbaar blijven.”

Hoorzitting Wilde Zee, donderdag 2 oktober, 19u, districtshuis, Arenbergstraat 7, Antwerpen

Lees hier 'Goede afspraken kunnen hinder beperken', het standpunt van redacteur Patrick Van De Perre.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio