Spelen in het Elsenbos

Stabroek - Een stukje van het Elsenbos wordt omgevormd tot speelbos. Hier kunnen kinderen naar hartenlust ravotten. Het speelbos komt er dankzij een overeenkomst tussen de poldergemeente en het Agentschap voor Natuur en Bos.

Het Elsenbos dankt zijn naam aan de familie Elsen. In 1976 kocht de gemeente 12 hectare van het bos aan als wandelgebied. Vier jaar geleden werd het Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid eigenaar van 47 hectare. Dankzij een akkoord tussen Natuur en Bos, Natuurpunt en de gemeente kwam er een beheerplan en kon het gebied opengesteld worden voor wandelaars.

“Een stukje van dit gebied tussen de weide en de voetbalvelden van Nieuw Stabroek wordt weldra omgevormd tot speelbos. De leerlingen van het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) gaan dat stukje bos rooien en speelklaar maken”, legt de Stabroekse schepen voor Milieu Rudi Staes (sp.a) uit. Hij verklapte dit nieuws tijdens de inhuldiging van de nieuwe scoutslokalen aan de Waterstraat. Voor de jeugdbeweging een extra troef, want het Elsenbos ligt op wandelafstand.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio