Zonnewende straalt nog meer

Kapellen - De ruwbouw van het nieuwe deel Zonnewende is klaar. Daarmee breidt het Kapelse woon- en zorgcentrum uit met 54 woongelegenheden - ook voor kortverblijf - en een dagverzorgingscentrum. De eerste gasten zijn welkom vanaf 1 februari 2009. En er zijn nog plaatsen vacant.

Het woon- en zorgcentrum Zonnewende van de Zusters van Berlaar telt aan de Kerkstraat in Kapellen rust- en verzorginstehuis Zonnewende (92 bedden) en de serviceresidenties Cederhof I, II en III (55 stuks). Een serieuze uitbreiding is nu bijna klaar, goed voor 54 woongelegenheden op drie verdiepingen.

“Per verdieping zijn er gemeenschappelijke ruimtes zoals een woonkamer en per negen woongelegenheden komt er een voordeur en zelfs een deurbel”, vertelt directrice Christa Van Criekingen. “De woningen zijn niet alleen groter en ruimer, maar het kleinschalig wonen per negen bevordert ook de huiselijkheid”, vult Ellen Verbaenen van de sociale dienst aan. Er zijn ook kamers voor echtparen en de gelijkvloerse verdieping wordt voorbehouden voor dementerende bewoners.

Kortverblijf

In de nieuwbouw zijn ook verblijfseenheden voor kortverblijf, bijvoorbeeld als familieleden die aan thuiszorg doen met vakantie gaan. Het nieuwe gebouw heeft ook een dagverzorgingscentrum voor 15 personen. “Na een zinvolle, leuke dag gaan ze ‘s avonds naar huis. We passen het programma aan de individuele noden aan. Gasten vinden er ook een rustkamer of kunnen er begeleid een bad nemen.”
Streefdatum voor de ingebruikname van de nieuwbouw is 1 februari. “En nog niet alle kamers zijn volledig bezet!”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio