C-koren veertig jaar jong

C-koren veertig jaar jong

C-koren veertig jaar jong

Ekeren - Met hun 345 leden vormen de Ekerse C-koren een unicum in Vlaanderen. Dit jaar vieren zij hun veertigjarig bestaan met een speciaal jubileumprogramma. Zo is er zondag 5 oktober om 10.30u een feestviering in de Sint-Lambertuskerk.

De Ekerse C-koren ontstonden in 1968 onder impuls van de toenmalige onderpastoor van de Sint-Lambertusparochie, Jef Cleymans. Hij richtte dat jaar het kinderkoor De Lambertijntjes op, het latere Carmina, en het volwassenenkoor Con Amore, dat de kerkelijke vieringen opluisterde.
Door het enthousiasme van de stichter breidde het aantal koorleden fors uit en werden er nieuwe koren opgericht zoals het jeugdkoor Cantilene, het vocaal ensemble Cantando, Cantemus en het gemengde koor Caljanté.

In 1977 kozen ze voor een overkoepelende naam: de C-koren. De naam C-koren blijkt niet zo mysterieus als vele Ekerenaars vermoeden. De achternaam van de stichter Jozef Cleymans, begint immers met een C, vandaar de keuze. Eind 2007 sloot het tot nu toe laatste koor, Schola Gregoriana Cantabo, zich aan bij de C-koren.
Op dit moment hebben de C-koren 8 verschillende afdelingen, met 6 dirigenten, 345 leden, 500 uren repetitie per jaar en 1.200 liederen in het repertoire. Een prestatie waar ze terecht fier op mogen zijn.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio