Vrijwilligers betrokken bij veldrit Bosduin

Kalmthout - Duizenden veldritliefhebbers zakken zondag 19 oktober weer af naar Bosduin om er hun idolen aan het werk te zien. De toeschouwers bewegen zich tijdens zo’n koers vaak als mieren over het parcours. Willy Van Meel is al vijf jaar verantwoordelijk om die volksverhuizing in goede banen te leiden.
“We hebben vierentwintig poortjes gepland waarlangs je het parcours kan kruisen”, legt Willy Van Meel (62) uit, “Aan elke doorgang posteren wij twee mensen van kwart voor tien ‘s morgens tot vier uur. In totaal ben ik al vijf jaar verantwoordelijk voor een vijftigtal seingevers, maar ik help hier bij de cross al tien jaar.”

Hete standjes

“Een hele dag attent blijven, is vermoeiend, maar wij staan wel altijd op de eerste rij om te genieten van het spektakel”, lacht Willy, “We communiceren met fluitjes om de toeschouwers duidelijk te maken of ze nog mogen oversteken. Op sommige plaatsen zorgt dat soms voor hete standjes en oplopende discussies, maar wie onze job wil doen, moet altijd kalm blijven. Af en toe een beledigende opmerking, hoort er helaas bij. Maar over ‘t algemeen verloopt alles vlot.

“Ik zoek de mensen die deze taak willen uitoefenen, en ik maak een overzicht van wie waar staat. De meesten komen alleen op zondag helpen, maar ik loop hier, net als tientallen andere vrijwilligers, rond van ‘s woensdags voor de cross tot de dinsdag erna”, vertelt Willy Van Meel. Hij raakte via wielerclub de Heidestoempers betrokken bij de organisatie.
www.bosduin.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio