Ezels zijn niet welkom achter gemeentemagazijn

Ezels zijn niet welkom achter gemeentemagazijn

Ezels zijn niet welkom achter gemeentemagazijn

Niel - Jean De Quidt, de Nielse geitenboer, rekent er nog steeds op dat hij een aantal ezels mag laten grazen op een braakliggend terrein achter het gemeentemagazijn. De omwonenden hebben echter een petitie ingediend om daar een stokje voor te steken.

Jean De Quidt is de eigenaar van elf ezels. Momenteel kampt de geitenboer met een gebrek aan plaats om al deze dieren onder te brengen op één weide. Tussen het gemeentemagazijn, de Weerstandsstraat en de Franklin Rooseveldstraat ligt een stuk braakliggende grond dat volgens Jean De Quidt ideaal is om er enkele ezels een onderkomen te geven. Die grond is eigendom van de NMBS, maar het gemeentebestuur treedt op als huurder. Jean De Quidt hoopt nu dat het gemeentebestuur het perceel vrijgeeft, al zien de omwonenden dat niet zitten.

Petitie

Volgens de buurtbewoners zou de komst van de ezels heel wat hinder zoals vuiligheid, stank en lawaaihinder met zich mee brengen. Buurtbewoner Karel Cop is gestart met een petitie. “Met uitzondering van één persoon zijn alle omwonenden tegen de komst van de ezels”, verduidelijkt Cop. “Ik heb de petitie overhandigd aan Gie Wijckmans, ondervoorzitter van de Nielse Adviesraad voor Leefmilieu (NAL).”

Jean De Quidt begrijpt de omwonenden niet. “Een ezel stinkt niet en de aanwezigheid van de dieren op een weide biedt enkel voordelen”, reageert De Quidt. ”Een ezel is een alleseter, zodat de strook grond, die er nu vuil en overwoekerd bij ligt, een heel ander uitzicht zal krijgen. Bovendien is de mest van een ezel geld waard. Vroeger werd er door de buren zelfs een wedloop ingezet om ezelmest op een vuilblik op te vangen. Er is geen betere mest dan die van een ezel, dat is wetenschappelijk bewezen. Ik ga alleszins nog eens met Karel Cop praten.”

Schepen van Leefmilieu Els Verelst (sp.a) is categoriek: “Achter het gemeentemagazijn zullen geen ezels grazen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio