Nieuwe Scheldebrug vordert 'uitzonderlijk' snel

Nieuwe Scheldebrug vordert 'uitzonderlijk' snel

Nieuwe Scheldebrug vordert 'uitzonderlijk' snel

Bornem - De vaste brugdelen die aansluiten op het landhoofd in Bornem, zijn dinsdag op hun plaats getild. De realisatie van de nieuwe Scheldebrug blijft zo op schema voor eind mei 2009. “Uitzonderlijk”, zegt leidend ambtenaar Antoon Van Gils.

Twee stalen bruggeraamtes van elk dertig meter lang werden tegen dinsdagochtend via de weg aangevoerd en zijn ‘s morgens door een kraan op hun plaats getild. Ze sluiten aan op het landhoofd in Bornem waar de herinrichting van de weg goed vordert. “Nu volgt er nog wekenlang laswerk waarna de brede platen voor wapening en brugdek kunnen worden aangebracht”, zegt Antoon Van Gils.

De opklapbare bruggedeelten die in een atelier bij de firma Aelterman zijn gemaakt, zullen in februari tussen de vaste brugdelen worden ‘ingevaren’. “Dat wordt precisiewerk tot op de millimeter om die opklapbare delen juist in de scharnieren van de vaste delen te doen passen.”

Feestprogramma's

In zijn carrière bij ‘Openbare Werken’ die al over meer dan dertig jaar is uitgesmeerd, maakt hij voor het eerst mee dat een opdracht binnen haar geplande termijn zal worden afgewerkt. “Tegen eind mei zal de brug klaar zijn zoals gepland.”

Zonder dat er al een officieel feestprogramma bestaat, mag nu al worden gesteld dat de brug zal worden ingewijd op zondag 31 mei en dat zowel in Bornem als in Temse gefeest zal worden. De twee gemeentebesturen moeten hun feestprogramma’s nog wel op elkaar afstemmen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio