Massa steunt Lieze met 25.000 euro

Massa steunt Lieze met 25.000 euro

Massa steunt Lieze met 25.000 euro

Mechelen - De benefiet voor Lieze Coghe uit
Walem (Mechelen) heeft een onvoorstelbaar bedrag opgeleverd: ruim 25.000 euro. “We krijgen er kippenvel van en genieten nog altijd na”, zegt mama Sylvie Van Lommeren. “Dank u iedereen!”

Iets meer dan een jaar geleden werd Lieze geboren met afwijkingen aan haar hartje, nieren en handje. Geert Coghe en zijn vrouw Sylvie kregen afgelopen zaterdag meermaals de tranen in de ogen tijdens de benefiet voor hun dochtertje in Fort 6 in Wilrijk (Antwerpen).

Hartverwarmend

“Het was hartverwarmend. In een tijd dat mensen soms nauwelijks hun buren nog kennen, zijn we geschrokken van de massale reacties. Wildvreemde mensen die centen storten voor je kind, dat doet je iets. Wij leven in een roes”, zegt Geert.

Bijzondere appreciatie heeft Geert voor zijn collega’s Liliane Smids, Leen Van den Berghe en Tim Das van het UZ in Antwerpen. “Ik kan mijn collega’s niet genoeg bedanken. Zij zijn de grondleggers van de benefiet voor Lieze en zij beheren ook de rekening voor Lieze”, zegt Geert.

Goed doel

De benefiet bracht iets meer dan 25.000 euro op. “Maar het is nog niet gedaan. De opbrengst van de tombola tijdens de Sint-Hubertusviering in Walem gaat eveneens naar Lieze. Van zodra ze een normaal leven kan leiden, en alle grote kosten achter de rug zijn, willen wij de rest van het bedrag wegschenken. Aan wie weten wij nog niet, maar sowieso aan een goed doel voor kinderen met hart- of nierproblemen”, kondigt Geert aan.

Kleine Lieze zelf bekomt intussen van een bijzonder weekend. “Normaal leven we vrij geïsoleerd. Ik was een beetje bang, maar vooral van de rit met de Liezemousine heeft ze genoten en was ze rustig. Grote zus Atalia amuseerde zich kostelijk met Suske en Wiske”, besluit Sylvie.

www.eenhartvoorlieze.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio