Animatieteam Zusterhof wint prijs

Animatieteam Zusterhof wint prijs

Animatieteam Zusterhof wint prijs

Geel - Woon- en zorgcentrum Zusterhof in Geel wint de eerste Animo Award. De vzw Docendo beloont de animatie voor het innovatieve karakter van een driedaagse uitstap naar de zee.

Woon- en zorgcentrum ­Zusterhof in Geel bestaat uit campussen Onze-Lieve-Vrouw in het centrum van Geel en de uitbreidende campus Hadschot in Sint-Dimpna. Een twintigtal bewoners van campus Onze-Lieve-Vrouw (het vroegere moederhuis, red.) zag in april van dit jaar een droom in vervulling gaan.

De ­senioren trokken voor drie ­dagen naar de kust. Daarbij kregen ze niet enkel be­geleiding van verpleeg­kundigen en ­animatoren. Enkele leerlingen van het ­koninklijk atheneum van Geel maakten de driedaagse mee tot een succes.

De vzw Docendo zorgt voor opleiding, documentatie en advies binnen de ouderenzorgsector. De vzw riep dit jaar de Animo Award in het leven om het meest innovatieve animatie­project te belonen. Zusterhof haalde het van 23 andere projecten.

Theater

“Dat hadden we nooit durven dromen gezien de grote respons op de Animo Award. Deze prijs is een pluim en een stimulans voor ons animatieteam en de scholieren die de driedaagse mee hielpen uitwerken”, ­reageert algemeen ­directeur Ludo Gielis.

Zusterhof wint een gesproken dagblad voor een heel jaar, maar het leukst voor de ­bewoners is de komst van de ­professionele zintuigartiesten van theatergroep Beter Gezelschap op dinsdag 14 oktober.

www.zusterhof.be
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio