Stad sleept tijdelijke huur sporthal uit de brand

Herentals - Herentals luit tot eind juni 2009 een nieuw huurcontract af voor het gebruik van de sporthal in Noorderwijk. De stad betaalt daarvoor 25 euro per uur. Tot vorige zomer moest ze maar zeventien euro ophoesten.

Verdubbeld

Herentals steekt niet onder stoelen of banken dat de huuronderhandelingen met het Chirocomité van Noorderwijk, de eigenaar van de sporthal, bijzonder moeizaam verlopen. Het oude contract liep deze zomer af, waarop het Chirocomité de overeenkomst enkel wilde verlengen voor 33 euro per uur. Dat is zowat het dubbele van de oude huurprijs van zeventien euro.

“Wij deden een tegenbod van 21 euro, maar dat raakte uiteindelijk ook niet rond”, zegt sportschepen Wies Verheyden (sp.a) van Herentals. “We stonden met de rug tegen de muur. We konden al die sportclubs toch moeilijk op straat zetten?”

Verkopen

De gemeenteraad van dinsdag 7 oktober krijgt daarom een nieuw huurcontract van 25 euro per uur voorgeschoteld. Dat loopt tot eind juni 2009. “Het comité beloofde tegen het einde van het jaar te beslissen of het de sporthal al dan niet aan de stad wil verkopen”, zegt Verheyden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio