Bal van burgemeester veroorzaakt rel

Rijkevorsel - Op de gemeenteraad kwam het tot een clash tussen de oppositiepartij CD&V en de meerderheid. De inzet was een vrijstelling van belasting voor het bal van burgemeester Gust Van De Mierop (Gemeentebelang&VLD).

Het feestcomité van Gemeentebelang&VLD kreeg van de gemeenteraad een vrijstelling voor de belasting op het Bal van de burgemeester op 10 oktober in zaal Den Bakker. Omdat dat feestcomité niet aangesloten is bij een adviesraad moest het een uitzondering vragen. Erkende verenigingen krijgen een vrijstelling van belasting voor twee evenementen per jaar.
”De vrijstelling van belasting op dit bal is verantwoord omdat de volledige opbrengst naar de jeugdverenigingen gaat”, zei burgemeester Gust Van De Mierop (Gemeentebelang&VLD).

De oppositiepartij CD&V had kritiek op de gang van zaken en stemde tegen de vrijstelling van belasting. ”We stemmen in de gemeenteraad reglementen die gelden voor alle inwoners. Hierop afwijkingen vragen, is erg vreemd”, zei Inez Dewitte (CD&V).” De meerderheid wil stemmen winnen en mensen omkopen.” Volgens Lieven Van Nyen (CD&V) is het beter om de jeugdverenigingen te steunen via subsidies.
Vorig jaar nam CD&V het Bal van de burgemeester ook al onder vuur. Toen kreeg het evenement een toelage van 200 euro voor de installatie van een toilet voor personen met een handicap.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio