Wielerwereld steunt kankerpatiëntje

Herenthout - De Grootste Wielerkwis rijdt uit op 24 oktober in de Herenhoutse parochiezaal. Inschrijven vooraf is verplicht. Aansluitend draait dj Max een afterparty voor iedereen.

Alle grote wielerklassiekers passeren op 24 oktober in de Herenthoutse parochiezaal. Michel Wuyts becommentarieert voor een keer een quiz in plaats van een koers. “Er zijn meerdere vragenreeksen. In moeilijkheidsgraad variëren ze van te doen, over lastig tot niet te doen. Ik voel dat de wielerwereld leeft in de Kempen. Toen Nick Nuyens me vroeg voor deze klus, twijfelde ik geen seconde”, bevestigt Wuyts.

De Bom van Bevel is peter van de vzw No Limits die strijdt levert tegen kinderkanker. De vereniging deelt de opbrengst van de avond met de ouders van Jonas Meurs uit Herenthout. “We kregen in december te horen dat onze zoon aan lymfenklierkanker lijdt”, zucht moeder Nancy Michiels.

Leven overhoop

“Zo’n nieuws haalt je leven overhoop. Ik moest mijn baan opzeggen om dagelijks bij Jonas te blijven. Het sociale leven van heel ons gezin staat op zijn kop. Jonas mag niet in contact komen met kinderen jonger dan veertien jaar. Het is dus onmogelijk dat de vriendjes van zijn broer en zus komen spelen. Het is een zware berg om te beklimmen, maar we zijn over de top. Het gaat stilaan beter met Jonas. Toch doet het deugd dat Et Alors ons een warm hart toedraagt.”

Et Alors is de initiatiefnemer. Achter de naam schuilt een vriendengroep die regelmatig wieleruitstappen maakt. “We supporterden afgelopen weekend nog voor Nick op het wereldkampioenschap in Varese. Het peterschap dat hij draagt over No Limits inspireerde ons om iets te organiseren. Hij bracht ons ook in contact met Ludo Dierckxsens, Paul ­Herijgers en Marc Herremans. Deze sportmannen vormen een gelegenheidspanel. Zij zullen de vragen verrijken met anekdotes”, belooft Sam Heylen van Et Alors.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio