Krantenkoppel stopt na 45 jaar

Krantenkoppel stopt na 45 jaar

Krantenkoppel stopt na 45 jaar

Herenthout - Dagbladhandel Dresselaers doet de boeken dicht. Vijfenveertig jaar lang verkochten Diane en Maurits ‘gazetten’ en ­’boekskes’. Opvolgers Ine en Steven waren op de sluitingsdag de laatste klanten.

“Morgen kan ik voor het eerst in vijfenveertig jaar eens uitslapen. Of m’n ontbijt zittend opeten. Daarvoor kreeg ik nooit de kans omdat ’s morgens de winkelbel het meest rinkelt”, zegt Diane Witvrouwen.
Terwijl zij achter de toonbank stond, maalde echtgenote Maurits Dresselaers een krantenronde af. Door weer en wind. “Regen is enkel de eerste honderd meter vervelend”, glimlacht Maurits.

Steven Segerink en vriendin Ine Van Echelpoel moeten vanaf zaterdag vroeg uit de veren. Dan opent het koppel hun dagbladzaak met de naam aKtueel in de Vonckstraat. “Ik hoop dat ik dezelfde overgave als Diane en Maurice uitstraal. Wist je dat Diane huilde toen ze het overnamecontract tekende? Hun klanten zijn in al die jaren vrienden geworden. Ik neem contracten en de Lotto over. Maar het belangrijkste dat ik wil overnemen, is vriendelijkheid. De grote troef van Dresselaers”, weet Steven.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio