Ex-Lyobel komt in Nederlandse handen

Hulshout - De Nederlandse groep VNK neemt het Belgische Lyobel in Hulshout over. Lyobel was begin 2007 failliet verklaard.

VNK staat als Verenigde Nederlandse Kruidendrogerijen in voor het bewerken van kruiden met behulp van droge lucht. Het bedrijf is de resultante van verscheidene fusies in Nederland. Lyobel in Hulshout was een concurrent die de techniek van vriesdrogen toepaste. Maar Lyobel ging op de fles. VNK nam daarop contact op met de curator en nam het bedrijf over uit het faillissement. De naam Lyobel werd daarop omgedoopt tot VNK-België.

“Wij kunnen de grootschalige vriesdroogcapaciteit van Hulshout best gebruiken”, zegt Bauke van der Veen van NKK in Biddinghuizen. Bij VNK-België zal evenwel “slechts een deel van het bestaande personeelsbestand ingezet worden.” Het gaat om pakweg 20 mensen.

Lyobel had als specialiteit onder meer het drogen van platte- en krulpeterselie. De productie wordt geleverd aan verscheidene grote voedingsbedrijven. “Door de combinatie van beide bedrijven is een schat aan ervaring in de kruidenmarkt bijeengebracht”, zegt van der Veen nog.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio